Bilskrot Lilla Edet

 

Bilbärgning Gbg AB Org. Nr. 559014-4449.

Vi har F-skatt och transportförsäkring.

Epost: niclas@bilskrotgbg.se

 

OBS : Vi säljer inga reservdelar !

 

Bilskrot Lilla Edet

Vi hämtar ditt skrotbilar i Lilla Edet gratis för skrotning.

 

Ring 031-94 37 60 för att boka hämtning eller boka dygnet runt här på hemsidan.

Skrota bilen Lilla Edet

Vi är ett registrerat bärgningsföretag som hämtar skrotbilar gratis när du skall skrota din bil i Lilla Edet.

Innehar tillstånd från Länsstyrelsen för bärgning av uttjänta fordon.

Boka hämtning på hemsidan

och få en trisslott !

Boka hämtning av ditt bilskrot i Lilla Edet här!
Gratis hämtning av ditt bilskrot i Lilla Edet för bilskrotning.

Vi tar hand om skrotbilar i Lilla Edet !

 

Vi hämtar bilskrot i.

Partille, Hisingen, Lindome, Angered, Agnesberg, Kungsbacka, Kållered, Mölndal, Göteborg, centrala Härryda, Landvetter, Mölnlycke, Surte, Bohus, Ale, Lilla Edet, Ljungskile, Uddevalla, Munkedal, Lysekil, Orust, Tjörn, Nol

Floda, Tagene, Ucklum, Gråbo, Lerum, Kungälv, centrala Stenungsund.

 

 

Vi är en bilskrot i Göteborg som bärgar skrotbilar för skrotning.

Pressning av skrotbil hos Uffesbilskrot!

 

Vi samarbetar med Uffesbilskrot i Varekil.

Det är han som avregistrerar skrotbilarna.

 

Skrota bilen ersättning !

Betalt får du när du själv lämnar skrot bilen hos Uffes bilskrot i Varekil. när vi hämtar skrotbilen är ersättningen 0 kr.

 

 

 

 

  • Skrotbil 1988 och äldre 800 kr.
  • Skrotbil 1989 och nyare 1300 kr.
  • Skrotbilar med universialkat 900 kr.

 

  • Skrotpremien gäller kompletta bilar med orginalkatalysator.

UFFES BILSKROT

 

Hoga 126

472 96 Varekil

Tel 0304-47476

www.uffesbilskrot.se

 

 

 

Vi hämtar skrotbilar gratis !

 

Följande områden hämtar vi skrotbilar gratis i

 

Tjörn, Orust, Lysekil, Munkedal, Uddevalla,

Trollhättan, Lilla Edet, Onsala, Fjärås, Åsa, Hönö, Öckerö, Björkö, Göteborg, Kungälv, Kungsbacka, Partille, Härryda, Mölndal, Lilla Edet, Stenungsund.

 

Eller ring Tel 031-94 37 60

Skrota bilen, här kan du boka hämtning av din skrotbil

 

Boka hämtning på hemsidan av din skrotbil i Lilla Edet och få en trisslott !

Bilbärgning Gbg AB har tillstånd av Länstyrelsen att utföra transport av farligt avfall i Lilla Edet.

 

Klicka här för att se Länstyrelsens beslut

 

 

Hämta skrotbil

 

• Skrotbilar 1989 och nyare 0 kr , Gratis hämtning gäller kompletta bilar.

 

• Skrotbilar 1988 och äldre kostar mellan 300 - 500 kr att få hämtad.

 

Skrota bilen betalt !

 

• 1500 kr när du lämnar och skrota bilen hos Uffes bilskrot i Varekil.

 

Inlämningsadress Hoga 126 Post.Nr. 472 96 Varekil Tel 0304-47476.

 

Skrotpremien gäller för kompletta bilar med org. katalysator (inga väsentliga delar får saknas)

 

 

Skrotbilar hämtas för bilskrotning i Lilla Edet

 

• Gratis hämtning gäller kompletta bilar (inga väsentliga delar får saknas).

• Saknas delar kan det bli en kostnad vid hämtningen. Ring för mer Info.

Vi innehar F-skatt och transportförsäkring

Vi är ingen bildemontering Lilla Edet och säljer därför inga reservdelar. Vi utför endast transporten till skroten när du skall skrota bilen Lilla Edet.

 

 

Du får ett mottagningsbevis när vid bilskrot Göteborg, Mölndal, Kungsbacka, Partille, Härryda, Lerum, Hisingen, Angered, Ale, Lilla Edet, Kungälv, Stenungsund, Ucklum, Ljungskile, Uddevalla, Munkedal, Lysekil, Orust, Tjörn

När du skall skrota bilen Lilla Edet och någon kommer och hämtar den, se då till att du får ett mottagningsbevis där det står reg.nr. på företaget och att bilen skrotas.

 

När vi hämtar skrotbilen får du alltid ett mottagningsbevis. Då behöver aldrig du vara orolig för eftergifter och att bilen kommer ut i trafik igen.

 

Dom flesta skrot i Lilla Edet erbjuder ingen hämtning av din skrotbil. Vi bärgar gratis till skroten i Lilla Edet.

 

Klicka på filmen och se en bärgning av bilskrot i Lilla Edet.

Vi utför bärgning av bilskrot i Göteborg, Bilskrot Tagene, Bilskrot Ringön, Bilskrot Mölndal, Bilskrot Kållered, Bilskrot Kungsbacka, Fjärås, Skene, Bollebygd, Rävlanda, Hindås, Bilskrot Härryda, Bilskrot Partille, Bilskrot Lerum, Bilskrot Agnesberg, Floda, Bilskrot Gråbo, Bilskrot Angered, Bilskrot Ale, Bilskrot Hisingen, Bilskrot Lilla Edet, Bilskrot Kungälv, Bilskrot Stenungsund, Bilskrot Sävedalen, Ucklum, Ljungskile, Uddevalla, Munkedal, Lysekil, Orust, Tjörn

Bilskrot, bilskrotning och producenter i gemensamt miljöarbete

Lagkrav för bilskrot i Sverige

Företag som sysslar bildemontering och bilskrotning måste vara auktoriserade enligt” Tillsyn vid bilskrotning” genom tillstånd av Länsstyrelsen. Länsstyrelsen och kommunens miljökontor gör årliga inspektioner för att kontrollera att regler, miljökrav och övriga förordningar följes enligt tillståndet. Dessa har skärpts betydligt under årens gång och även medfört att en stort antal av landets bilskrotar har upphört med sin verksamhet. Bilskrotningsförordningens regler är de som gäller idag. Därför är de tidigare normgivande Naturvårdsverkets och Bilskrotningslagens branschbundna föreskrifter något förlegna även om många av dessa återuppstår i Bilskrotningsförordningen. Definitioner i den nya förordningen är att bilskrotning av uttjänta fordon skall resultera i återvinning, återanvändning och energibesparing. Måttet för detta är att 85% av bilens vikt skall återvinnas till och med år 2015. Därefter är målet satt att minst 95% skall återvinnas när man avregistrerar och skrotar bilen. Det som kvarstår och inte kan återanvändas i produktionen skall bortskaffas efter givna miljöregler.

 

 

Bilskrotens auktorisationskrav

Bilskrotar i Sverige skall bedriva sin verksamhet yrkesmässigt enligt förordningarna. Företaget skall vara registrerat hos berörda myndigheter. Det skall kunna utfärda giltigt dokument att skrotbilen kommer att avregistreras från bilregistret hos Transportstyrelsen och hanteras på ett beskrivet och miljömässigt sätt. Det skall också vid mottagandet av skrotbilens registreringsbevis med legitimerad underskrift och kontroll av bilens chassinummer fastställa och dokumentera att normerna följs. Straffbestämmelserna enligt & 52 i förordningen är betydande för de som bryter mot Länsstyrelsens föreskrifter. Före utfärdande av tillstånd utfärdar Miljööverdomstolen ett schablonmässigt belopp, som säkerhet för framtida eventuella krav på markundersökningar och ordningsställande efter skrotningsverksamheten.

 

 

Bilskrotningens miljöpåverkan

Skrotbilen, som klassas som miljöfarligt avfall på grund av många giftiga och miljöförstörande ämnen, kräver vid destruktionsarbeten anpassad verkstadsanläggning, ändamålsoriktig utrustning, rationella arbetsrutiner, yrkesskicklighet och framför allt miljökunskap om miljöfarliga produkter. Därför är ett stort antal av lagar, normer, föreskrifter och rekommendationer utgivna av olika myndigheter, men där Bilskrotningsförordningen är tongivande. Som punkt ett är angivet att tillträdet till anläggningen skall vara lättillgänglig och kontrollerbart. Marken för uppställning av skrotbilar skall vara asfalterad eller på annat sätt hårdbelagd. Spill- och dagvatten från detta område skall bindas till en avskiljningsanordning för oljeavskiljning. Samma system skall gälla för verkstadsytan där dräneringsarbeten pågår. Även denna yta skall vara hårdbelagd så att spill inte kan tränga igenom. Platsen där dräneringsarbetet utföres skall utformas så att spill av vätskor inte kan rinna utanför området. De bilskrotar som demonterar detaljer för att sälja begagnade reservdelar skall Upprätta en speciell plats för miljöriktig rengöring och hantering av dessa artiklar före mobil lagerhållning. Speciella låsbara förvaringstankar för bensin, diesel, kylvätska och dyl. skall finnas på brandsäker och markerad plats. Tydliga och markerade utrymningsdörrar skall finnas.

 

Dränering och demontering på skrotbilar före fragmentering

Bilskrotning före fragmentering koncentreras till dränering av olika oljor, bensin, diesel och kylmedier. Demontering och lagerhållning av gummi, aluminium, startbatterier, katalysatorer och artiklar som bly eller andra lättåtkomliga artiklar som innehåller bly eller andra miljöfarliga ämnen.

 

 

Skrotning av bil med pressning

Om mobil press anlitas av bilskrotar måste den placeras på tätt underlag om den inte är utrustad med uppsamlingsanordning. En stationär utrustning kräver samma förhållande.

 

 

Bilägarens ansvar i miljöarbetet

Miljödepartementets lagkrav på en ägare till en skrotbil är klar och tydlig. Med höga bötesstraff som följd skall även detta problem lösas. Det klart skrivna ansvaret för ägaren till en skrotbil, som missköter ägandet, bör vara en tankeställare, En övergiven eller avställd bil som misskötes kommer att läcka miljöfarliga ämnen, som i sin tur förorenar mark och vatten, kommer inte att accepteras. Det är bilägarens skyldighet att bilen skrotas och att den lämnas till en auktoriserad bilskrot i Lilla Edet för återvinning, återanvändning och för energibesparing.

 

 

Bilskrotar som tar hand om skrotning, avregistrerar bilen och säljer reservdelar

Alla bilskrotar i Lilla Edet säljer inte begagnade bildelar, en del håller enbart på med bilåtervinning. Skrotar som håller på med metallhantering hanterar i regel betydligt större volymer med bilar än dom som säljer begagnade reservdelar. Att sälja delar idag medför väldigt stora ytor till förvaring samt god logistik. Med internet tillgängligt för alla får dom lokala skrotarna också svårt att hålla bra priser på sina produkter. Många av dom begagnade delar som finns på bildelsbasen.se idag går att köpa billigare nya på t ex. skruvat.se, autodoc.se, reservdelar24.se, mister-auto.se, bildelaronline24.se. Eftersom självplock knappt existerar på skroten numera är skrotarna själva tvungna plocka ner delarna och förvara dom. Vissa reservdelar kommer att ta 10 år innan dom säljer, andra kommer dom aldrig att få sålt, vilket innebär att dom måste ta bättre betalt för begagnade reservdelar som är atraktiva.

 

 

Skrotningspremien och skrotningsavgiften försvann år 2007

 

När producentansvaret infördes i Juni 2007 försvan skrotningsavgiften som förste ägare til bilen fick betala. Samtidigt försvann även skrotningspremien som siste ägare fick ut när det var dags att skrota bilen. Premien som siste ägaren fick skulle täcka kostnaden som skroten tog för att skrota din bil. Ur ett miljöperspektiv är det nya systemet bättre. Tillverkarna måste se till att bygga bilar som har en hög återvinningsgrad.

 

Copyright © 2017 bilskrotgbg.se i Sverige. Alla rättigheter är reserverade.

 

Skrota bilen Stenungsund Skrota bilen Tjörn Skrota bilen Kungälv Skrota bilen gratis Bärgare Göteborg